NCHIV 2011 - Het platform voor discussie over de ontwikkelingen in HIV-onderzoek

08 september 2011

De 5de ‘Netherlands Conference on HIV Pathogenesis, Prevention and Treatment’ (NCHIV 2011) zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 29 november in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Op deze dag, zal de Stichting HIV Monitoring ook het jaarlijks Monitoring Report publiceren. Frank de Wolf, directeur van SHM, zal de belangrijkste punten en conclusies bespreken tijdens de ‘Epidemiology’ sessie van de conferentie.

Dit jaar biedt de conferentie toonaangevende nationale en internationale sprekers. Richard Koup van het Vaccine Research Center van de US National Institutes of Health zal de Keynote verzorgen en zal zich richten op HIV-vaccins. Dr Koup heeft zijn carrière gewijd aan het bestuderen van de beschermende rol van HIV-specifieke cellulaire immuniteit.

Tijdens de ‘Treatment’ sessie, hebben we het voorrecht om zowel Steven Deeks van het AIDS Research Institute bij de Universiteit van San Francisco als Henry de Vries van het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam aan te kondigen. Dr. Deeks is een erkend expert in de immunopathogenese van HIV en prof. de Vries is een dermatoloog met expertise op het gebied van besmettelijke huidziekten.

Martine Peeters van het Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling (IRD) in Montpellier, Frankrijk zal aanwezig zijn tijdens de ‘Pathogenesis’ sessie. Dr. Peeters leidt de IRD programma's  "genetische diversiteit van HIV" en "ontstaan ??van retrovirussen en andere ziekteverwekkers".

Tijdens de sessie ‘Prevention’, zal Linda-Gail Bekker van het Desmond Tutu HIV Centre in Cape Town, Zuid-Afrika haar onderzoek presenteren. Haar onderzoek richt zich op HIV, tuberculose en aanverwante ziekten. Hanneke Schuitemaker, Senior Vice-President Vaccine Research bij Crucell en hoogleraar Virologie aan het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam, zal eveneens presenteren tijdens de ‘Prevention’ sessie.

Elke sessie omvat in elk geval twee ‘oral poster presentations’ die we selecteren uit de ingediende poster abstracts. Het is belangrijk dat jonge onderzoekers hun resultaten kunnen presenteren. Promovendi en post-docs worden van harte aangemoedigd om een ??abstract in te dienen. Ook dit jaar zal er een prijs, de 'Young Scientist Abstract Award', voor de beste abstracts, ingediend door een jonge wetenschapper, uitgereikt worden.

Abstracts moeten worden ingediend via de conferentie website, www.nchiv.org. Alle abstracts moeten uiterlijk 21 september 2011 ingediend worden. De termijn voor indiening via de website sluit 's middags (12:00) diezelfde dag.

Registratie voor het evenement is ook mogelijk via de conferentie website, www.nchiv.org, via het online inschrijfformulier. ‘Vroege inschrijving’ sluit op 21 september 2011 's middags om 12:00 uur, dus zorg ervoor om voor die tijd te registreren om het vroege inschrijfgeld te kunnen € 75 ontvangen.

Voor een gedetailleerd programma en verdere informatie over de conferentie kunt u terecht op www.nchiv.org.

Newsletter Sign up