Patiëntinformatie

Registratie bij SHM

Als hiv-patiënt komt u doorgaans via uw huisarts, een andere specialist of via een soa-polikliniek terecht bij een behandelend arts in een van de hiv-behandelcentra. Daar krijgt u van uw internist informatie over de registratie bij, en de monitoring door, stichting hiv monitoring. De registratie in de database is nodig om voldoende inzicht te krijgen in (het verloop van) hiv in Nederland, waardoor de hiv-zorg verbeterd kan worden.

Informatiebrief voor patiënten

Heeft u via uw behandelend arts toestemming gegeven voor het gebruik van uw gegevens voor onderzoek, dan bent u geïnformeerd over wat er met uw gegevens gebeurt en dat u uw toestemming altijd in kunt trekken. In de informatiebrief kunt u nog eens nalezen waarover u geïnformeerd bent. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen dan kunt u ons een e-mail sturen.

Brochure: 'Van diagnose naar optimale behandeling: elke patiënt telt'

In onze brochure leggen wij u uit wat er gebeurt met de patiënten-data nadat ze zijn verzameld door SHM en hoe de data uiteindelijk helpen bij het verbeteren van de hiv-zorg in Nederland. Daarnaast kunt u op de onderstaande pagina's meer lezen over hoe de data verzameld worden en wat er gebeurt voor de monitoring van kinderen met hiv. 

Informatie voor patiënten in het Engels