Richtlijnen hiv-behandeling

Er zijn verschillende partijen die richtlijnen hebben opgezet voor de behandeling van hiv-infecties. Wij hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet. 

Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren (NVHB)

Richtlijnen hiv-behandeling 
De Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren (NVHB) stelt richtlijnen op voor de behandeling van hiv in Nederland en publiceert deze op haar website. Deze richtlijnen worden 3 à 4 keer per jaar gereviewd en bevatten uitgebreide informatie. Op deze wijze wil de NVHB een bijdrage leveren aan optimale patiëntenzorg.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

National Center for HIV, STD and TB Prevention, Divisions of HIV/AIDS Prevention
Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt binnen de Verenigde Staten erkend als federaal hoofdbureau voor de bescherming van de gezondheid en veiligheid van mensen - thuis en in het buitenland. Dit bureau geeft informatie om gezondheidsbeslissingen te verbeteren en promoot gezondheid door relaties te onderhouden met partners.

U.S. Department of Health and Human Services (DHHS)

HIV/AIDS medisch-praktische richtlijnen
Het Amerikaanse DHHS biedt een leidraad voor medisch management van de hiv-infectie en voor andere issues rondom de hiv-infectie. Deze documenten met richtlijnen worden periodiek herzien en geüpdatet door een panel van hiv-experts.

The British HIV Association (BHIVA)

Richtlijnen van de Britse HIV Association voor de behandeling van HIV- geïnfecteerden met antiretrovirale therapie 
De behandelrichtlijnen van de BHIVA bieden aanbevelingen die zijn gebaseerd op gepubliceerde data en evidence-based geneeskunde. De richtlijnen reflecteren de meest recente bevindingen en kenmerken zich door een uitgebreide inspraakprocedure, waardoor commentaar van andere organisaties wordt aangemoedigd.