Dataverzamelaar regio Utrecht

Voor de afdeling patiëntregistratie en dataverzameling zoeken wij per direct een:


Dataverzamelaar UMC Utrecht, 32-36 uur per week


Functie-inhoud
Je zorgt voor het verzamelen van de juiste patiëntgegevens uit de brondocumenten (gedigitaliseerde medische statussen en laboratoriumsystemen) volgens onze dataverzamelingsprotocollen en voor het invoeren van die gegevens in onze nationale database. Je bent voornamelijk werkzaam in de regio Utrecht.
Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren:
− Je zorgt voor de logistiek van de gegevensverzameling in het ziekenhuis;
− Je zorgt voor de aan- en afmeldingen van de patiënten van het ziekenhuis;
− Je bent in staat om de benodigde data uit de medische status te halen en in te voeren in de nationale database;
− Je werkt mee met het organiseren van de kwaliteitscontrole in overleg met de datakwaliteitsmedewerkers van SHM;
− Je bent contactpersoon voor SHM voor de dagelijkse uitvoering in het ziekenhuis.

Plaats in de organisatie
De dataverzamelaar maakt onderdeel uit van de afdeling patiëntregistratie en dataverzameling. Deze afdeling houdt zich bezig met de verzameling van patiëntgegevens en het waarborgen van de datakwaliteit.

Profiel
Functie eisen:
− Je beschikt minimaal over een MBO 4 diploma in een medische richting;
− Je hebt kennis van medische terminologie;
− Je kunt zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd werken;
− Bij voorkeur heb je ervaring met het invoeren van gegevens in databases;
− Je kunt omgaan met vertrouwelijke patiëntgegevens;
− Je bent betrokken bij je werk, hebt affiniteit met de doelstellingen van SHM en bent een actieve ambassadeur van SHM in het veld.

Deze functie is ook voor starters met een (pas) afgeronde HBO of WO opleiding in de gezondheidszorg zeer geschikt.
Stichting HIV Monitoring (SHM) verzamelt met subsidie van het ministerie van VWS medische gegevens van mensen met hiv die hiervoor in de 24 erkende hiv-behandelcentra in Nederland in zorg zijn.

Hiermee draagt SHM in belangrijke mate bij aan de verdere kwaliteitsverbetering van de hiv-zorg en het hiv-preventiebeleid in Nederland (zie verder https://www.hiv-monitoring.nl/nl/wie-wij-zijn). Centraal hierbij staat het voortdurend waarborgen en waar nodig verbeteren van de kwaliteit van de door SHM verzamelde medische gegevens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, nabij Amsterdam UMC, locatie AMC. Stichting HIV Monitoring telt 45 medewerkers.

Aanbod
SHM biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een ruime vakantiedagenregeling. Het salaris is maximaal € 2.892,00 bruto per maand op fulltime basis en is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Het dienstverband wordt aangegaan op basis van een jaarcontract.

Heb je interesse?
Je kunt je motivatie en CV voor 1 november 2020 sturen naar shmpersoneel@amsterdamumc.nl, ter attentie van Inge Bartels, HR adviseur. Een intern assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie: bezoek onze website (www.hiv-monitoring.nl) of neem contact op met Leonie de Groot (coördinator dataverzameling) per e-mail: l.g.degroot-berndsen@amsterdamumc.nl, of telefonisch op 06-44379523.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.