Biografie Marc van der Valk

10 LOWRES HIVmonitoring Marc van der Valk fotoMoniqueKooijmans.jpgMarc van der Valk MD, PhD werkt als internist-infectioloog op de afdeling Infectieziekten van Amsterdam UMC waar hij hoofd is van de hiv-polikliniek. Per april 2021 vormt hij met drs. Sima Zaheri het bestuur van SHM en zijn ze gezamenlijk verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering van organisatie.

Marc heeft uitgebreide klinische en onderzoekservaring op het gebied van hiv-zorg en virale hepatitis. Zijn onderzoek is gericht op het verbeteren van het begrip en de behandeling van hiv met een focus op co-morbiditeit en co-infecties. Hij is senior onderzoeker van het AGEhIV-onderzoek en hoofdonderzoeker van het Amsterdamse MC FREE consortium (Amsterdam MSM HCV Free). Sinds 2020 coördineert hij vanuit Amsterdam UMC onderzoek naar verduurzaming van peer to peer support in de hiv-zorg en sinds 2021 leidt hij een project waarin patient-gerapporteerde uitkomstmaten zinnig in de hiv-zorg geïmplementeerd kunnen worden. 

Van 2014-2020 was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaars (NVHB) en voorzitter van het bestuur van Stichting HIV Monitoring; hij is bestuurslid van het H-TEAM alsook van de Amsterdam Dinner Foundation. Hij is lid van de  hiv behandelrichtlijn van de European AIDS Clinical society en de Nederlandse HCV- en HBV-behandelrichtlijn en was lid van de landelijke hiv-behandelrichtlijn van 2013-2020. Tevens is hij lid van de wetenschappelijke adviesraad van het AIDS fonds.

Curriculum Vitae van Marc van der Valk​​​​​​​​

 

Terug naar Bestuur, bedrijfsunits en ondersteuning