Peter Reiss genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar

08 januari 2019

Peter Marjolein Annegarn_small_150.jpg

Peter Reiss, directeur van Stichting HIV Monitoring, is genomineerd voor de Amsterdammer van het jaar 2018.

Deze jaarlijkse onderscheiding zet 'gewone' mensen in het zonnetje die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de stad.

Peter is genomineerd voor zijn langdurige bijdrage aan de HIV-zorg in Amsterdam. Hij was een van de artsen die zorgden voor een aantal van de eerste mensen met hiv in Amsterdam en sindsdien is Peter zich blijven inzetten voor de verbetering van hiv-behandeling, als arts en als HIV-onderzoeker. In 2018 was Peter medevoorzitter van de internationale AIDS conferentie, AIDS 2018, dat in Amsterdam plaatsvond en meer dan 15.000 bezoekers trok. De stad Amsterdam is vastbesloten om haar inspanningen te intensiveren om ervoor te zorgen dat het in 2030 een aidsvrije stad is.

Peter Reiss: ‘We hebben veel bereikt, mensen die in 1996 nog zouden sterven, kun je nu helpen. Van de 37 miljoen hiv-geïnfecteerden wereldwijd, zijn er nu 22 miljoen behandeld. Dat betekent dat we nog 15 miljoen mensen hebben te gaan. Dat kan alleen goed gaan als deze mensen toegang hebben tot de juiste wegen en de middelen, maar dat is nog niet zo.’

De genomineerde die het meest aantal stemmen krijgt, ontvangt de onderscheiding voor Amsterdammer van het jaar 2018.

Klik hier om te stemmen voor Peter.

Stemmen kan t/m 19 januari 2019.

Newsletter Sign up