Management team

Peter Reiss

Directeur

Peter Reiss klein.jpgProfessor Peter Reiss is hoogleraar Inwendige Geneeskunde bij het Academisch Medisch Centrum - Universiteit van Amsterdam, waar hij een functie heeft bij de afdeling Global Health en bij de onderafdeling Infectieziekten.

Peter Reiss is sinds februari 2013 directeur van Stichting HIV Monitoring. Hij is daarnaast lid van de wetenschappelijke adviesraad van de Agence Nationale de Recherches sur le Sida et les hépatites virales (ANRS) en de Swiss HIV Cohort Study. Hij is lid van de Steering committee van de D:A:D-studie, de Antiretroviral Therapy Cohort Collaboration en de EuroSida-studie en was één van de vier roulerende wetenschappelijke coördinatoren van EuroCoord. Ook is hij lid van het Scientific Expert Panel en het Strategic and Technical Advisory Committee van UNAIDS, die de Executive Director van UNAIDS adviseert.

Dr. Reiss is clinical hiv section-editor voor Antiviral Therapy en lid van de redactieraad van een aantal andere tijdschriften. Van 2008-2012 was hij President van de European Aids Clinical Society (EACS) en momenteel lid van het bestuur. Van 2006-2014 was hij lid van het bestuur van de International Aids Society (IAS). Momenteel is hij de lokale voorzitter van de 22nd International AIDS Conference, AIDS 2018, die in juli 2018 in Amsterdam zal plaatsvinden. Zijn onderzoek richt zich primair op de complicaties van hiv en hiv-behandeling, in het bijzonder in relatie tot veroudering.

Sima Zaheri

Adjunct-directeur

Sima.jpgSima Zaheri is vanaf 2002, het jaar van de oprichting, werkzaam bij Stichting HIV monitoring (SHM) en sinds  juni 2017 in haar functie als adjunct-directeur. In de jaren daarvoor was Sima manager van de unit Data & QC van SHM en onderdeel van het managementteam. Sima studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zich vanaf 2002 ingezet voor het inrichten en sturen van processen voor dataverzameling, -bewerking, -kwaliteitsverbetering en -kwaliteitsbewaking.

In haar functie als adjunct-directeur heeft ze een actieve rol in de beleidsvorming van SHM en geeft namens de directeur dagelijks leiding aan de uitvoering van het beleid betreffende de Data & QC unit, Human Resource Management (HRM), Finance & Control, bedrijfs- en data-security en stuurt diverse organisatie-brede processen aan ten behoeve van de primaire bedrijfsvoering van de stichting. Zij werkt nauw samen met hiv-consulenten, hiv-behandelaren, onderzoekers en gebruikers van data in de 26 hiv-behandelcentra in Nederland om de voor de hiv-monitoring belangrijke ontwikkelingen op het gebied van hiv en aids te kunnen vertalen in processen en om de kwaliteit en efficiëntie van die processen voortdurend in de gaten te kunnen houden. In dat kader heeft ze diverse vernieuwings- en verbeterings- projecten geleid.

Ard van Sighem

Senior Researcher

Ard.jpg

Ard van Sighem is senior onderzoeker bij Stichting HIV Monitoring en onderzoekt het beloop van en de veranderingen in de hiv-epidemie in Nederland vanaf het begin van de jaren 80 tot nu. Hiervoor maakt hij gebruik van onder andere wiskundige modellering als tool om de relevante data uit het ATHENA-cohort (de database van SHM) en andere nationale databronnen te analyseren. Ard bestudeert de hiv-epidemie in de verschillende risicogroepen, hoe deze risicogroepen zijn veranderd in de loop van de tijd en welk verwacht effect interventies zullen hebben op het verdere beloop van de epidemie.

Ard is daarnaast ook geïnteresseerd in de meer patiënt-specifieke kant van de hiv-epidemie. In het bijzonder kijkt hij in samenwerking met buitenlandse cohorten naar veranderingen in doodsoorzaken onder mensen die leven met hiv.

Tenslotte werkt Ard samen met het European Centre for Disease Prevention and Control om op Europees, nationaal en regionaal niveau schattingen te maken van het aantal mensen dat leeft met hiv, inclusief de ongediagnosticeerde groep.