SHM data en expertise bij AIDS 2018

20 juli 2018

Met nog een paar dagen te gaan tot de aids-wereldconferentie, AIDS2018, geven we de presentaties waarbij Stichting HIV Monitoring (SHM) gegevens of wetenschappelijke expertise heeft bijgedragen wat extra aandacht. Tijdens deze week zijn er ten minste 11 (poster) presentaties over onderwerpen variërend van PrEP en antiretrovirale therapie to HCV en ouderdomgerelateerde cormobiditeiten.

Op donderdag 26 juli mede-organiseert SHM van 11.00 tot 12.30 uur in de Global Village de workshop “Theory in practice: Combining new methods and data for HIV prevention”. De workshop is een samenwerking tussen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, de Universiteit van Oxford en SHM. Op basis van vier korte presentaties leren deelnemers hoe ze meer uit hun data kunnen halen door data te combineren met verschillende analyse- en modelleringstechnieken. De workshop wordt afgesloten met een interactieve quiz. Begrip van modellering is geen vereiste voor deelname, enige kennis over HIV is wel noodzakelijk.

Als laatste, is SHM-onderzoeker Ard van Sighem op dinsdag 24 juli aanwezig op de stand van de Joint Commission/ EU agentschappen tijdens twee speciale ECDC drop-in sessies in de middag. Samen met Anastasia Pharris (ECDC), zal Ard vragen beantwoorden over de ECDC-hiv-modeleertool. Deze tool gebruikt op evidence-based methoden om de hiv-incidentie in een bepaalde populatie te schatten. Ard heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling van deze tool.

Klik hier voor een overzicht van de presentaties, inclusief datum en tijd.

Newsletter Sign up