Hiv-behandelcentra

Erkende hiv-behandelcentra

SHM werkt nauw samen met alle erkende hiv-behandelcentra in Nederland. Het werk van deze behandelcentra is van groot belang voor de kwaliteit van hiv-zorg. Niet alleen worden de patiënten hier behandeld, er worden op deze plek ook data van hiv-patiënten verzameld en gecodeerd in de SHM-database geplaatst. De 26 hiv-behandelcentra en 4 hiv-behandelcentra voor kinderen in Nederland zijn door de minister van Volksgezondheid erkend en op de kaart hieronder weergegeven.

Curaçao

Naast de werkzaamheden in Nederland, biedt SHM, in samenwerking met de Rode Kruis Bloedbank in Willemstad, Curaçao, ook ondersteuning bij het verzamelen van data van hiv-geïnfecteerde personen in het Sint Elisabeth Hospitaal, Willemstad, Curaçao.

 
 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van gecodeerde data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

Bezoekadres

Nicolaes Tulphuis
Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam

Postadres

Academisch Medisch Centrum
Universiteit van Amsterdam
Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam

© Stichting HIV Monitoring  | Disclaimer  | Colofon