Monitoring Reports

Het verzamelen van data is een van de belangrijkste taken van SHM. Het belangrijkste rapport van SHM is het Monitoring Report, dat elk jaar rond Wereld Aids Dag (1 december) wordt gepubliceerd. Hierin komen onderwerpen aan bod zoals veranderingen in het aantal geïnfecteerden, risicogroepen, de effectiviteit van behandeling, maar ook resistentie of nieuwe import van hiv.

De Monitoring Reports zijn doorgaans Engelstalig, maar er wordt ieder jaar wel een Nederlandse samenvatting beschikbaar gesteld. Een overzicht van de gepubliceerde Monitoring Reports vindt u hieronder. 

Laatste rapport: Monitoring Report 2016

 

Monitoring report summary 2016 cover SAMENVATTING_2016_COVER
Monitoring Report 2016

Nederlandse samenvatting

Download alle figuren uit het Monitoring Report

 

Lijst van eerdere Monitoring Reports:

 

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

2011

 

2010

 

2001-2009

 
 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van anonieme data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

Bezoekadres

Nicolaes Tulphuis
Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam

Postadres

Academisch Medisch Centrum
Universiteit van Amsterdam
Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam

© Stichting HIV Monitoring  | Disclaimer  | Colofon