Biography Peter Reiss

Peter Reiss klein.jpgProfessor Peter Reiss is hoogleraar Inwendige Geneeskunde bij het Academisch Medisch Centrum - Universiteit van Amsterdam, waar hij een functie heeft bij de afdeling Global Health en bij de onderafdeling Infectieziekten.

Peter Reiss is sinds februari 2013 directeur van Stichting HIV Monitoring. Hij is daarnaast lid van de wetenschappelijke adviesraad van de Agence Nationale de Recherches sur le Sida et les hépatitesvirales (ANRS) en de Swiss HIV Cohort Study. Hij is lid van de Steering committee van de D:A:D-studie, de Antiretroviral Therapy Cohort Collaboration en de EuroSida-studie en was één van de vier roulerende wetenschappelijke coördinatoren van EuroCoord. Ook is hij lid van het Scientific Expert Panel en het Strategic and Technical Advisory Committee van UNAIDS, die de Executive Director van UNAIDS adviseert.

Dr. Reiss is clinical hiv section-editor voor Antiviral Therapy en lid van de redactieraad van een aantal andere tijdschriften. Van 2008-2012 was hij President van de European Aids Clinical Society (EACS) en momenteel lid van het bestuur. Van 2006-2014 was hij lid van het bestuur van de International Aids Society (IAS). Momenteel is hij de lokale voorzitter van de 22nd International AIDS Conference, AIDS 2018, die in juli 2018 in Amsterdam zal plaatsvinden. Zijn onderzoek richt zich primair op de complicaties van hiv en hiv-behandeling, in het bijzonder in relatie tot veroudering.