SHM presenteert op de IWHOD 2012

05 april 2012

Op de 16e International Workshop on HIV Observational Databases (IWHOD), gehouden van 29 tot 31 maart 2012 in Athene Griekenland, hebben onderzoekers van de Stichting HIV Monitoring (SHM) nieuwe onderzoeksresultaten gepresenteerd, zowel mondeling als via posters.

Namens de hepatitis C werkgroep van COHERE heeft Colette Smit van de SHM een presentatie gegeven over de onderzoeksresultaten van een studie naar het effect van hepatitis C behandeling op de kans op sterfte bij patiënten met een HIV en hepatitis C co-infectie. Resultaten van deze studie laten zien dat de behandeling van hepatitis C weliswaar geassocieerd is met een daling in het aantal CD4 cellen, maar dat deze daling de kans op sterfte niet vergroot.

Een overzicht van de gepresenteerde studies tijdens IWHOD:

Presentatie

  • Effect of hepatitis C treatment on the risk of death in HIV/HCV co-infected patients; European Cohort Collaboration (COHERE) in EuroCoord.
    Colette Smit, on behalf of the HCV working group of the Collaboration of Observational HIV Epidemiological Research in Europe (COHERE) in EuroCoord

 Posters

  • CD4 cell count changes following acute HCV infection in chronically HIV infected patients. Luuk Gras
  • Delayed entry into care after HIV diagnosis in Curacao. Ard van Sighem
  • HIV-1 transmission networks in Curacao. Daniela Bezemer

 Klik hier om de posters te bekijken.

Newsletter Sign up