SHM feliciteert Ramin Sarrami Forooshani (AMC-UVA) met Joep Lange and Jacqueline van Tongeren Young Investigator’s Award

04 december 2014

Ramin Sarrami Forooshani heeft tijdens de 8th Netherlands Conference on HIV Pathogenesis, Epidemiology, Prevention and Treatment (NCHIV) 2014 de Joep Lange and Jacqueline van Tongeren Youn Investigator’s Award in ontvangst mogen nemen voor zijn werk op het gebied van HIV. Deze award is niet alleen een erkenning voor zijn werk in het HIV-veld, hij ontvangt hiernaast ook € 1.000 euro prijzengeld, dat hij mag uitgegeven ter bevordering van zijn HIV-onderzoek.

Het abstract van Sarrami Forooshani kwam als beste uit alle inzendingen naar voren. “Niet alleen was de wetenschappelijke kwaliteit van zijn werk heel erg hoog, hij kon het ook nog eens glashelder uitleggen voor een breed publiek. Daarom verdient Ramin deze award dubbel en dwars”, vertelt Peter Reiss, bestuursvoorzitter Stichting NCHIV en directeur Stichting HIV Monitoring.

Sarrami Forooshani was ontzettend verrast en blij met de award. Hij is van plan het geld te besteden aan een bezoek aan een internationale HIV-conferentie. “Ik zit te denken aan de jaarlijkse Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections (CROI) ”, laat Sarrami Forooshani weten.

Het is niet de eerste keer dat het werk van Sarrami Forooshani wordt beloond met prijzen. Eerder ontving hij de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) Bio award voor onderzoek op het gebied van medische biotechnologie, hij won een nationale beurs om in het buitenland te studeren en hij heeft daarna in Canada een prestigieuze beurs ontvangen, die hem in staat stelde om internationale samenwerkingen op te zetten. Deze samenwerking heeft hij in 2009 opgezet met de groep van Prof. Theo Geijtenbeek. Daar werkt hij sindsdien in de Host Defense group in CEMM (center for experimental and molecular medicine) en EXIM (Department of Experimental Immunology), waar hij de antivirale functie van Langerhans cellen onderzoekt.

Sarrami Forooshani heeft de ambitie om verder te gaan met onderzoek dat een directe invloed kan hebben op de patiëntenzorg, zoals het ontwikkelen van een nieuw vaccin. Hij is, naast zijn werk bij Prof. Geijtenbeek, momenteel hoofd van de afdeling Innovatieve Technologie van het Cancer Research Center in Iran en hij verricht wetenschappelijke werkzaamheden bij het Pasteur Institute in Iran. “Ik wil graag de werkzaamheden die ik in Nederland en Iran doe blijven combineren. Ik ben daarom bezig met het ontwikkelen van gezamenlijke projecten die het mogelijk maken om translationele onderzoeken uit te voeren. Deze moeten worden opgevolgd door klinische onderzoeken die een focus hebben op het ontwikkelen van een therapeutisch vaccin tegen HIV-1”.

De award werd tijdens NCHIV 2014 uitgereikt door Peter Reiss. Namens Stichting HIV Monitoring feliciteren wij Ramin met het winnen van deze award!

Klik hier om de powerpoint presentatie van Sarrami Forooshani te bekijken. 

Newsletter Sign up