Opbrengst van € 650.000 AmsterdamDiner vooral voor H-TEAM

09 juni 2016

Amsterdam, 6 juni 2016 - Het 24e AmsterdamDiner, het jaarlijkse benefietgala van het Nederlandse bedrijfsleven voor de strijd tegen aids, van afgelopen zaterdag, heeft € 650.000,- opgebracht.  Dat is net zoveel als vorig jaar.  Het geld zal vooral besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar acute hiv-infecties, één van de projecten van h
et H-TEAM, het Amsterdams samenwerkingsverband dat werkt aan een hiv-vrije toekomst.


Opbrengst naar H-team
De opbrengst van het AmsterdamDiner gaat, net als vorig jaar, voor het grootste gedeelte naar het H-TEAM. Dit team van Nederlandse wetenschappers en artsen doet o.a. onderzoek naar acute hiv-infecties. Als een hiv-infectie snel genoeg wordt opgespoord en de behandeling met hiv-remmers meteen begonnen wordt, is de kans groot dat na verloop van tijd medicatie helemaal niet meer nodig is. Resultaten van dit onderzoek kunnen leiden tot een potentiële medische doorbraak in de behandeling van mensen met hiv. 

Ik ben wie ik ben
Het motto van het AmsterdamDiner luidde dit jaar ‘ik ben wie ik ben’. Het stigma dat nog steeds rust op hiv en aids zorgt voor veel extra leed. De angst voor veroordeling en afwijzing door de samenleving zorgt er voor dat mensen zich niet laten testen en behandelen en daardoor onnodig sterven.

Prominente gasten
Onder de meer dan 1000 gasten van het AmsterdamDiner bevonden zich o.a. Prinses Mabel van Oranje, fashion designers Victor&Rolf en maar liefst 3 ministers, Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De aanwezigen konden tijdens een veiling bieden op een diner met minister Koenders of een kop thee drinken met Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan.  Presentatie van de avond was in handen van Nicolette Kluijver, ambassadeur van STOP AIDS NOW!, en Karin Bloemen.