SHM data en expertise bij AIDS 2018

Met nog een paar dagen te gaan tot de aids-wereldconferentie, AIDS2018, geven we de presentaties waarbij Stichting HIV Monitoring (SHM) gegevens of wetenschappelijke expertise heeft bijgedragen wat extra aandacht. Tijdens deze week zijn er ten minste 11 poster- of mondelinge posterpresentaties over onderwerpen variërend  van PrEP en antiretrovirale therapie to HCV en ouderdomgerelateerde cormobiditeiten.

Workshop

Op donderdag 26 juli organiseert SHM van 11.00 tot 12.30 uur in de Global Village de workshop “Theory in practice: Combining new methods and data for HIV prevention”. De workshop is een samenwerking tussen het Nederlands Instituut voor Gezondheid en Milieu, de Universiteit van Oxford en SHM. Op basis van vier korte presentaties leren deelnemers hoe ze meer uit hun data kunnen halen door data te combineren met verschillende analyse- en modelleringstechnieken. De workshop wordt afgesloten met een interactieve quiz. Begrip van modellering is geen vereiste voor deelname, enige kennis over HIV is wel noodzakelijk.

Drop-in sessie

Een dag eerder, op woensdag 25 juli, is SHM-onderzoeker Ard van Sighem aanwezig op de stand van de Joint Commission/ EU agentschappen tijdens een speciale ECDC drop-in sessie. Van 12.30 tot 14.30 uur zal hij samen met Anastasia Pharris (ECDC) vragen beantwoorden over de ECDC-hiv-modeleertool. Deze tool gebruikt op bewijs gebaseerde methoden om de HIV-incidentie in een bepaalde populatie te schatten. Ard heeft een belangrijke bedrage geleverd in de ontwikkeling van deze tool.

Klik hier voor een overzicht van de presentaties, inclusief datum en tijd.