LISA-project in de eindfase

De laatste fase van het project waarin het nieuwe data-invoersysteem van SHM ontwikkeld wordt is inmiddels begonnen. De druk loopt op nu de live-gang begin februari 2018 gepland staat en alle teams werken hard aan het finaliseren en finetunen van het nieuwe systeem.

In de laatste weken van 2017 ligt de focus op het testen van het hele systeem. Om er zeker van te zijn dat de functies in het systeem goed werken, worden er nu zogenaamde ketentesten gedaan. Dit houdt in dat er getest wordt van begin (het invoeren van de data door dataverzamelaars) tot het eind (de output voor het analyseteam). Alle problemen die tijdens het testen naar boven komen worden opgelost in samenwerking met de partners van het project, ICT Group, LogicNets en ADICT.

Ondertussen is het datamanagementteam voorbereidingen aan het treffen voor de migratie van de data naar de productie-omgeving, wat in januari zal gaan gebeuren. Samen met de ICT-afdeling van het AMC, ADICT, zijn ze daarnaast bezig met het beoordelen van toegangsrechten en rollen van alle gebruikers.

Verder worden er momenteel trainingsprogramma’s ontwikkeld om er zeker van te zijn dat de dataverzamelaars in staat zijn om het systeem in gebruik te nemen zodra het live gaat. Deze trainingen worden in januari gegeven en zullen plaatsvinden op het kantoor van SHM en op locatie in de verschillende hiv-behandelcentra.

Al met al is het een hectische en spannende tijd. Iedereen bij SHM kijkt ernaar uit om het resultaat van al het harde werken terug te zien bij de launch van het nieuwe, meer efficiënte en moderne data-invoersysteem.