Activiteiten SHM tijdens AIDS 2018

Nu de AIDS 2018-confrentie in juli steeds dichterbij komt, worden plannen rondom de conferentie ook steeds duidelijker. Stichting HIV Monitoring (SHM) speelt een actieve rol tijdens verschillende evenementen in die week.

Net als in voorgaande jaren, draagt SHM, net als verschillende andere organisaties uit het hiv-veld in Nederland, bij aan de Dutch booth in de exhibitiehal van de conferentie. Gedurende de week zullen er verschillende medewerkers van SHM aanwezig zijn bij de stand om vragen over het werk van SHM te beantwoorden.

SHM neemt daarnaast ook deel in een meet & greet-evenement dat is georganiseerd als onderdeel van de Postive Flame-wandeling door het centrum van Amsterdam. De wandeling vindt plaats op woensdag 25 juli tussen 16:00 uur en 19:30 uur. Samen met de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren (NVHB) en de groep hiv/aids-verpleegkundigen van de Beroepsvereniging Verzorgenden & Verpleegkundigen (V&VN) zal SHM de organisaties die betrokken zijn bij de hiv-zorg in Nederland vertegenwoordigen bij een stand vlakbij het Spinoza-monument op het Waterlooplein in Amsterdam. Details over het evenement zijn te vinden op de website van positive flame.

Als laatste zal SHM een IAS Engagement Tour  houden, genaamd ‘The ins and outs of a nationwide HIV monitoring system’. Zoals de titel suggereert, zal tijdens deze tour uitgelegd worden hoe SHM de hiv-epidemie in Nederland monitort. Tevens zal SHM een introductie geven tot het nieuwe data-invoersysteem DataCapTree. Het aantal plaatsen voor de tour is gelimiteerd en worden toegekend op basis van ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. Meer details over de tour en hoe u zich kunt inschrijven, kunt u hier vinden.

Newsletter Sign up