SHM vraagt ISO 9001 en ISO 27001-certificaten aan

Bij het verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken van de gepseudonimiseerde data zijn privacy en databeveiliging van hoge prioriteit bij SHM. Als formele bevestiging van de inspanningen die SHM verricht op dit gebied, is SHM bezig met het aanvragen van twee ISO-certificaten: ISO 9001 en ISO 27001. 

In dit interview vertellen de functionaris gegegevensbescherming, Brenda Tuk-Stuster, en projectleider ISO-certificering, Anna Jansen, over waarom deze ISO-certificaten zo belangrijk zijn voor SHM en hoe de aanvraag van deze certificaten verloopt. 

» Lees verder

 
 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van gecodeerde data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

Bezoekadres

Nicolaes Tulphuis
Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam

Postadres

Academisch Medisch Centrum
Universiteit van Amsterdam
Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam

© Stichting HIV Monitoring  | Disclaimer  | Colofon