SHM aanwezig bij CROI 2017

croi2017_w360.pngStichting HIV Monitoring (SHM) is trots op de bijdrage die zij heeft geleverd aan een aantal posterpresentaties en orals die tijdens CROI 2017 gepresenteerd werden. Het congres vond plaats van 13 tot 16 februari in Seattle, USA. 

Drie van de acht orals die in de Inflammation and Age-Related Complications-sessie en één van de orals die in de sessie Hepatitis C: Problems and Progress  werden gepresenteerd bevatte data van SHM. Daarnaast was de data ook te vinden op drie posters van onderzoeken waarbij SHM betrokken is en er werd een poster gepresenteerd door Ard van Sighem, een van de onderzoekers van SHM. Op deze poster laat hij zien dat eerdere diagnose en behandeling de transmissie van hiv in de MSM-populatie in Nederland vermindert. Deze poster zal binnenkort beschikbaar gesteld worden op de website van SHM. 

 
 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van gecodeerde data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

Bezoekadres

Nicolaes Tulphuis
Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam

Postadres

Academisch Medisch Centrum
Universiteit van Amsterdam
Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam

© Stichting HIV Monitoring  | Disclaimer  | Colofon