Informatie voor patiënten

Registratie bij SHM

Als hiv-patiënt komt u doorgaans via uw huisarts, een andere specialist of via een soa-polikliniek terecht bij een behandelend arts in een van de hiv-behandelcentra. Daar krijgt u van uw internist informatie over de  registratie bij, en de monitoring door, Stichting HIV Monitoring. De registratie in de database is nodig om voldoende inzicht te krijgen in (het verloop van) hiv in Nederland, waardoor de hiv-zorg verbeterd kan worden.

In onze patiëntenfolder leggen wij u graag uit wat er gebeurt met de patiëntendata nadat ze zijn verzameld door SHM en hoe de data uiteindelijk helpt bij het verbeteren van de hiv-zorg in Nederland. Daarnaast kunt u op de onderstaande pagina's meer lezen over hoe de data verzameld worden en wat er gebeurt voor de monitoring van kinderen met hiv. 

Lees meer over dataverzameling Lees meer over kinderen met hiv

 

Wat doet Stichting HIV Monitoring? Bekijk het filmpje.

 

Bekijk de patiëntenbrochure

patient_leaflet.jpg

 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van gecodeerde data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

Bezoekadres

Nicolaes Tulphuis
Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam

Postadres

Academisch Medisch Centrum
Universiteit van Amsterdam
Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam

© Stichting HIV Monitoring  | Disclaimer  | Colofon