Patiënten en publiek

   

Welkom bij het gedeelte 'Patiënten en publiek'. U vindt hier informatie die voor patiënten en geïnteresseerden van belang kan zijn. Wilt u meer weten over wat SHM doet? Kijk dan onder Informatie voor patiënten of ga naar de Downloads, daar vind u meerdere folders die uitleg geven over de activiteiten van SHM. 


Steeds meer inzicht in hiv

Er wordt steeds meer inzicht verkregen in hiv en de behandeling ervan. Daardoor kunnen er beter en sneller diagnoses gesteld worden en kunnen patiënten beter behandeld worden. Voor het verkrijgen van dit inzicht is het van groot belang dat er (gecodeerde) patiëntgegevens verzameld worden, evenals bloed en bloedplasma, om er uiteindelijk gedegen onderzoek mee te kunnen doen. Met het verzamelen van die data, die gebruikt worden in wetenschappelijk onderzoek, levert SHM uiteindelijk en belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van hiv-zorg. Daarnaast publiceert SHM elk jaar rond Wereld Aids Dag (1 december) een rapport over hiv in Nederland, het HIV Monitoring Report.

 
 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van gecodeerde data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

Bezoekadres

Nicolaes Tulphuis
Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam

Postadres

Academisch Medisch Centrum
Universiteit van Amsterdam
Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam

© Stichting HIV Monitoring  | Disclaimer  | Colofon