SHM introduceert 2 nieuwe online rapportages voor HIV behandelcentra

Online_graphics.jpgIn overleg met behandelaren en medewerkers in de HIV-behandelcentra, heeft de SHM twee online rapportages ontwikkeld die toegankelijk zijn voor alle HIV-behandelcentra: Patiëntrapportages en de Centrumspecifieke Rapportage. Door middel van verschillende grafieken en tabellen kunnen artsen en onderzoekers beter inzicht krijgen in hun eigen HIV-patiëntpopulatie.

Twee nieuwe rapportages:

De Patiëntrapportages vervangen de ziekenhuisspecifieke datasets, ook bekend als ‘sitesets’ en zijn beschikbaar in een meer gebruiksvriendelijke vorm. Kaarten en grafieken kunnen per patiënt gegenereerd worden vanuit de onbewerkte data die de dataverzamelaars bij elke centrum invoeren.

De Centrumspecifieke Rapportage is helemaal nieuw voor de HIV-behandelcentra en geeft een kompleet overzicht van de ontwikkelingen en trends binnen hun eigen patiëntenpopulatie.

Toegang tot de rapportages:

Om deze rapportages te introduceren, heeft de SHM de hoofdbehandelaar van elk HIV-behandelcentrum benaderd en gevraagd welke medewerkers toegang mogen hebben tot de rapportages. Aan deze medewerkers is informatie over beide producten gestuurd.

Registratie voor toegang tot de rapportages kan online via de SHM website via het tabblad ‘Medische Professionals’ en dan ‘Inloggen Patiëntrapportages’ (voor de Patiëntrapportages) of ‘Inloggen Centrumspecifieke rapportage’ (voor de Centrumspecifieke rapportage). Eenmaal geregistreerd hebben medewerkers van de behandelcentra ook vanaf deze locaties toegang tot de rapportages.

Eenvoudig te gebruiken:

Beide rapportages zijn eenvoudig te gebruiken en zijn gedetailleerde handleidingen beschikbaar. Demonstaties van beide rapportages zijn ook beschikbaar als daar behoefte aan is vanuit de behandelcentra.

Meer informatie:

Meer informatie over deze rapportages is te vinden in deze nieuwsbrief. Een brochure met gedetailleerde informatie en voorbeelden van elke rapportage kan gedownload worden.  

Terug naar eNieuwsbrief

 
 
 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van gecodeerde data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

© Stichting HIV Monitoring