Verdediging proefschrift door SHM Promovendus

Foto150x115_Anouk.JPGOp donderdag 22 november a.s. zal Anouk Kesselring, arts-onderzoeker bij stichting HIV Monitoring,  haar proefschrift getiteld ‘Clinical implications of immune recovery during antiretroviral treatment for HIV infection’ verdedigen.

Sinds de introductie van antiretrovirale combinatietherapie (cART) is de levensverwachting van met HIV (het humaan immunodeficiëntie virus) geïnfecteerde patiënten sterk toegenomen. Daardoor zijn ook de klinische verschijnselen van een HIV infectie sterk veranderd in het cART tijdperk. Dit proefschrift beschrijft diverse van deze klinische verschijnselen, zowel in relatie tot de staat van het immuunsysteem van HIV-1 geïnfecteerde patiënten ten tijde van het starten met cART, als in relatie tot de mate van immuunherstel tijdens behandeling. De beschreven studies zijn verricht gebruik makend van het gegevensbestand van de ATHENA (AIDS Therapy Evaluation in the Netherlands) cohort studie, waarin gegevens worden geregistreerd van met HIV geïnfecteerde patiënten die in de in Nederland daarvoor aangewezen instellingen zorg ontvangen.

Datum promotie: 22 november 2012 om 14.00 uur in de Agnietenkapel te Amsterdam.

Terug naar de eNieuwsbrief

 
 
 

Stichting HIV Monitoring

Stichting HIV Monitoring (SHM) levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de zorg voor mensen met hiv in Nederland. Door middel van het verzamelen en bewerken van gecodeerde data van hiv-positieve personen uit het hele land draagt ons monitor-onderzoek structureel bij aan de kennis over hiv en stelt het behandelend artsen in staat om de zorg voor hun patiënten continu te verbeteren. Ons jaarlijkse Monitoring Report geeft waardevolle input voor het ontwikkelen van hiv-zorg en preventiebeleid in Nederland en binnen de Europese Unie.

© Stichting HIV Monitoring